Slik velger du ditt eget innhold på strømmetjenester

Vi bruker strømmetjenester mer enn noensinne før. Vi bruker dem til musikk, bøker, filmer og serier, og det har blitt en så stor del av hverdagen vår, at det har hatt direkte innflytelse på disse bransjene. Men selv om det å synke ned i sofaen med Netflix, HBO eller DisneyPlus etter en lang dag på jobb er noe vi alle sammen koser oss med, så er det ikke dermed sagt at vi får alt det innholdet vi ønsker oss – men det finnes måter der vi kan få adgang til det vi ønsker å se! 

Når det kommer til strømmetjenester, er det noen begrensinger på hva vi får lov til å se på. Dette bestemmes ofte av hvor vi er rent geografisk, og er fordi de rettighetene som forhandles med de som eier filmene og seriene, baseres på blant annet hvor mange som vil komme til å ha adgang til innholdet. Dette betyr blant annet at strømmetjenestene skal betale mer for å ha det samme innholdet i flere land, sammenlignet med hvis det bare er tilgjengelig i ett land. Men som seer er det frustrerende at man ikke kan få se på det, når det er på strømmetjenesten, bare ikke i ditt område. 

Sånn får du tilgang til hele biblioteket 

Hvis man befinner seg i Norge, og ønsker å se på noe som bare er tilgjengelig i USA, kan man likevel gjøre noe for å få adgang til dette innholdet – nemlig gjennom å bruke en VPN- tjeneste som for eksempel PrivacySharks. Dette er absolutt ikke den eneste grunnen til at de å bruke en VPN er en god idé, for det øker også både sikkerheten og ikke minst anonymiteten din på nett, men det er dette folk flest bruker det til – i hvert fall er dette ofte hovedgrunnen til at folk velger å bruke en VPN. 

Dette fungerer fordi man med en VPN kan velge hvilken server man til koble til, og når man velger en server i det landet som man vil se innholdet fra, kan man få det til å se ut som at man befinner seg i dette landet. Det høres kanskje ulovlig ut, men det er det ikke. Likevel er det sider som selvsagt er på utkikk etter om det er brukt en VPN, fordi de vil forhindre dette, men du kan stort sett alltid få lov til å se på dette innholdet.  

Det er mye bra innhold man plutselig får adgang til ved å bruke en VPN, og det er mange andre gode fordeler ved å bruke en VPN, så selv om man ikke skal bruke den til akkurat dette, helt spesifikt, er det fortsatt en bra ting å bruke når man ferdes på nett.