Spisebord til alle anledninger

Spisebordet har til alle tider hatt flere forskjellige funksjoner, og det brukes fortsatt den dag i dag til mange forskjellige anledninger og til diverse aktiviteter. Det viktigste og den vanligste bruken av bordet er selvfølgelig for å innta middagsmaten sammen med familien, men det brukes også gjerne av barna, når de skal tegne, eller når de gjør sine lekser, som et subsidiært skrivebord for de små. Spisebordet er det naturlige sentrum i en spisestue, eller det blir raskt sentrum i et kjøkken.

Hos Unoliving finner du et stort utvalg av forskjellige spisebord, i forskjellig utforming, utføring, material og farge. Et lite rundt bord for fire blir det naturlige sentrum for en gjennomsnittsfamilie. Om man vil utvide dette for venner og kjente som kommer på besøk, gjerne på sene middager og festlige lag kan man velge et tilpasningsdyktig bord, hvor bordplatene kan trekkes ut, og en ekstra seksjon kan plasseres i midten, slik at man med små grep kan doble størrelsen på besetningen.

I den siste tiden har det også blitt laget flere modeller som trekker minnene tilbake til de første maskinproduserte møblene på 1950-tallet, eller til det glade tyvetallet, med sitt enkle men stilfulle design. En slank og tynn bordplate som holdes oppe av lette tynne ben, som gjerne står litt på skrå, eller det klassiske ovale kjøkkenbordet med solide stålben. Om man er mer romantisk eller konservativ, har man kanskje lyst på et klassisk langbord, hvor hele klanene kan samles for å holde gilde.

Finn utvalg av spisebord her

Ikke velg spisebordet på måfå eller øyemål

Før du velger bordet bør du tenke på noen ting. Det er nemlig ikke alltid like enkelt å velge et større bord på måfå eller øyemål, selv om det kanskje virker enkelt i øyeblikket. Når man møblerer et rom, kan man raskt bli overrasket over hvor lite plass som er til rådighet etter at rommet ‘krympet’ da møblene kom inn. Man bør ta fram tommestokken eller målebandet, og gjerne bruke de samlede målene for å lage en liten skisse, slik at man har oversikten.

Når det kommer til farge er derimot det meste mål. Vanlig er det likevel å enten velge noe som marcher fullstendig til de fargene som man alt har i rommet, eller at man velger et bord som er en direkte motsetning. Om noen protesterer på den siste tilnærmingen, så kan man si at innredningen er eklektisk og at dette er gjort for å fremheve det flotte bordet.