Hvordan velge den rette kettlebellen for din trening

Kettlebells er en av de mest allsidige treningsverktøyene som kan brukes på mange forskjellige måter for å tone og styrke hele kroppen din. Fra å utføre squats og lunges til kettlebell swings, vil du kunne se resultater i form av en økt utholdenhet, styrke, og fleksibilitet. Men, før du begynner å trene med kettlebells er det viktig å finne den rette kettlebellen for deg. I denne bloggen vil jeg dele noen tips om hvordan du kan velge kettlebellen som passer best for deg.

Før du kjøper en kettlebell bør du bestemme deg for hva slags øvelser du vil utføre. Ettersom det er forskjellige størrelser og vekter som man kan velge fra, er det viktig å ha dette i bakhodet. Hvis du er ny på trening med kettlebells så anbefales heller å starte med en veldig liten eller lett kettlebell. Hvis du allerede har erfaring og vil gå videre, kan du starte med en mellomstor kettlebell. For erfarne utøvere kan en stor kettlebell være det rette valget.

En annen faktor som spiller en rolle når du bestemmer deg for hvilken vekt du skal velge, er din egen styrke. Hvis du allerede trener med store vekter, vil du sannsynligvis kunne håndtere en tung kettlebell, men hvis du aldri har trent før med et slikt apparat, vil du kanskje kjenne at en større og tyngre kettlebell er krevende.

Materiale er også en annen faktor å vurdere når du velger en kettlebell. Du kan velge en kettlebell laget av jern, stål, eller tilsatt betong. Hver av disse materialevalgene har sine egne fordeler og ulemper. En jernkettlebell er holdbar og vil ikke slites ut i løpet av kort tid. En stålkettlebell er god å bruke hvis du vil øke intensiteten i treningen, og den vil være mer motstandsdyktig mot rust. Kettlebeller med tilsetningsbetong er også et godt valg fordi de vil vare lenge og du kan bruke dem på alle flater.

Trening med en kettlebell kan være utrolig effektivt, spesielt hvis du velger den riktige kettlebellen som passer til ditt nivå. Hvis du trener regelmessig med kettlebells vil du glede deg over de positive resultatene som du vil se i form av sterkere armer, en sterkere rygg, stødigere kjerne, og tonede ben.

Når du har valgt en kettlebell i riktig størrelse og vekt, vil du ha mange muligheter til å utføre øvelser med den. Kettlebell swings, goblet squats, og clean-and-press er alle fantastiske øvelser som du kan utføre. Hvis du er ny på trening med kettlebells anbefaler jeg at du starter med å trene med en kettlebell under veiledning, slik at du kan se og lære den riktige teknikken for å utføre øvelsene riktig.

Å velge den riktige kettlebellen til din trening er viktig. Du bør vurdere øvelsene du vil utføre, din styrke og hvilket materiale du vil velge før du kjøper kettlebellen. Begynn med en liten eller lett kettlebell hvis du er ny, og jobb deg opp til større og tyngre kettlebeller etter hvert som du får mer erfaring. Med de riktige øvelsene og riktig veiledning vil du kunne se resultater og forbedre treningen din. Lykke til med å finne den rette kettlebellen for deg!