Kom i form med yoga

Kom i form med yoga

Mosjonsformen er i fremmarsj på verdensbasis. Ikke så merkelig kanskje, siden den styrker både kropp og sinn, og det eneste du trenger er en yogamatte.

Yoga har blitt praktisert i mer enn 3000 år allerede, og var i sin opprinnelige form en religiøs og meditativ praksis. Noe som er nettopp det som appellerer til oss i dag – kombinasjonen av det mentale og det fysiske.

Yoga har dybde og bredde

Yoga kan dekke mange behov. Den har nemlig en dybde og bredde svært få andre mosjonsformer kan vise til. Hvis du ønsker styrke og smidighet, så er det en yogaform med fokus på nettopp det. Hvis du er mer ute etter avstressing og opplading, finner du enkelt en retning for det også. Du kan ta yoga til deg som kun en treningsform, men hvis du har lyst til å gå dypere, så kan yogaen til sist bli en livsfilosofi.

Viktig med balanse mellom det fysiske og mentale

For mange som dyrker yoga, er det nettopp fokuset på det mentale som lokker. Yoga er med på å være en viktig del av deres identitet, og påvirker dem mer enn kun på det fysiske plan. Det er nettopp derfor det er en så attraktiv mosjonsform. Man kan si at den går hele veien rundt. For du kan trene deg i god fysisk form, samtidig med at yogaen kan være et middel til å få pause fra en hektisk hverdag. Med yoga får du nemlig tid til å fokusere på pusten og ta en pause.

Få en sterk kropp

For dem med et snev av aversjon mot yoga, så er holdningen ofte at yoga umulig kan gjøre en fysisk sterk. Da kan det kanskje være overraskende å høre, at yoga kan være like så krevende som crossfit. Yoga inneholder nemlig utrolig mye kjernetrening for magen og ryggen, og både små og store muskler blir omhyggelig trent. kjernemusklene er på mange måter senteret for kraften din, og det er derfor naturlig å holde dem i god form. En av de mest kjente øvelsene, solhilsen, gir deg trening gjennom hele kroppen. I tillegg får du trent smidighet når du holder stillingen og bruker pusteteknikken til å fortelle musklene at de skal slappe av.

Lytt til kroppen

En av de aller største gevinstene når det kommer til sunnhet og yoga, er koblingen som skapes mellom kroppen, sinnet og hodet. Yogaen kan blant annet lære deg å undre deg, i stedet for at du absolutt hele tiden skal forstå alt. Du skal nemlig leve livet mer med hjertet enn med hodet. Og hvis du lever med hjertet, skjønner du lettere hva som virkelig er viktig for deg.

Her kan du få vite mer om yoga, og samtidig finne yoga klær.