Den nye røyken – sunnere

E-sigaretter er et nytt og interessant alternativ for den som prøver å slutte å røyke. Den består av en elektronisk dings som brukes til å fordampe smakstilsatte væsker. Å inhalere denne dampen gir en lignende opplevelse som å røyke vanlige sigaretter, men uten det meste av de helsemessige konsekvensene.

E-sigaretter er en nymotens oppfinnelse fra det 21. århundret, oppfunnet i 2003 av en kinesisk farmasøyt ved navn Hon Lik. Den dag i dag er det fortsatt kineserne som dominerer produksjonen og omsetningen av denne nye teknologien. Bruken av e-sigaretter har økt veldig raskt siden de først ble lansert, og har virkelig tatt opp kampen med andre produkter i dette segmentet. De er særlig blitt vanlige i land som USA og Storbritannia, der til og med barn i skolealder har gjort det til en vane å røyke. Industrien har vokst seg stor, med over 50 milliarder kroner i omsetning hvert år.

Årsaken til at noen begynner å bruke dette produktet er som regel at de vil prøve å slutte med røyken. Andre slutter bare delvis med vanlige sigaretter, men bruker delvis det elektroniske alternativet for å redusere risikoen for alvorlig sykdom på sikt. Mange satser selvfølgelig også på dampen fordi det koster mye mindre enn sigaretter, som i dag ofte koster så mye som 100 kroner for en pakke med 20 stykker. Det er selvfølgelig også noen som røyker på denne måten, selv om de aldri har hatt for vane å røyke tobakk, men dette har så langt vært svært uvanlig.

Det har vært mye debatt om reglene for dette sunnere alternativet til røyken, blant andre fordi noen hevder at de fleste likevel ikke slutter å røyke. Denne debatten har også funnet sted i Norge, og fra neste år vil et nytt regelverk tre i kraft. Det finnes også EU-direktiver som regulerer bruk og salg av slike produkter. Inntil videre er det slik at det ikke er lov å produsere og selge slike produkter med nikotin innhold i Norge.

Den som likevel ønsker å prøve e-sigaretter, kan gjerne prøve å bestille fra xsmoke på https://www.xsmoke.com/no/e-sigaretter. Det er en forhandler som har et bredt utvalg og praktiske startpakker for den som ikke har prøvd dette før. Dermed kan du unnslippe de tusenvis av farlige stoffene som finnes i vanlige sigaretter, og prøve et sunnere og enklere alternativ som i tillegg er mye billigere. Du kan forvente å kjenne forskjell på formen og helsa ganske raskt når du skifter over.