Velg en lekker kontinentalseng

Når man skal velge en ny seng er det mange forskjellige ting som spiller inn, men fordi de aller fleste senger kan velges med forskjellige madrasser er det estetisk noe av det første man bestemmer seg for når man skal velge. Valget av madrass og spesifikasjoner kommer etterpå, for der har man mulighet til å få akkurat det man trenger for å sove godt, men først – det estetiske. 

Bare ordet kontinentalseng høres elegant og kanskje til og med litt fancy ut, og blant de sengene som er på markedet akkurat nå er nettopp den typen senger noen av de som blir sett på som litt mer modne valgene – faktisk kan man litt si at det er en typisk voksenseng. Det er nok fordi det er en type seng som passer veldig godt til en litt mer voksen estetikk og fordi det ofte er en litt mer voksen pris på den typen senger. 

Skjem bort deg selv litt 

Når det kommer til å velge en ny seng er det stor forskjell på om man velger en seng til voksne eller om man velger en seng til et barn. Og når man sier det handler det ikke bare om det estetiske, men også om de spesifikasjonene som sengen trenger å ha for å passe til en voksen eller til et barn. Når man er barn trenger man nemlig blant annet en mykere seng enn det de som er voksne faktisk gjør. 

En av grunnene til det er at voksne veier mer enn barn og når man skal finne den madrassen som er perfekt for seg eller barnet sitt, må man tenke over aspekter som vekt. Det er fordi man, når man ikke veier så mye, trenger en mykere madrass fordi man ikke får riktig støtte av en hardere madrass fordi man ikke synker ned i den. På samme måte trenger voksne en hardere madrass fordi man synker for mye ned i en mykere madrass og derfor ikke får riktig støtte. 

En investering 

Når man er voksen er det litt annerledes enn når man skal kjøpe til et barn. Fordi barn vokser og behovene deres vokser med dem. Så det å velge en seng til et barn behøver ikke å ha kvalitet gjennom 10+ år tenkt inn, men heller et skarpere fokus på hva som vil være det beste akkurat nå – både i forhold til størrelse og madrass. 

Men når man er voksen kan man ha sengen sin mye lenger og har derfor et annet fokus, nemlig at sengen skal kunne være den riktige sengen gjennom mange, mange år. Det å velge riktig blir derfor en litt større ting og her burde man legge litt mer tanke og planlegging inn i valget. For senger er en investering rent økonomisk og det å velge riktig er viktig.