Den beste veiledningen til ditt neste bilkjøb

Bil

Du har lenge gått og ønsket deg en ny bil. Tiden er kommet for deg å bestemme hvilken bil du vil ha og hvordan du skal finansiere den. Det er imidlertid mange gode råd å gjøre når du trenger en ny bil. Veiledningen om hvordan du velger den nye bilen kommer her.

HVA KAN BEST LØNNE SEG? EN NY ELLER BRUKT BIL?

Når du trenger en ny bil, kan du enten kjøpe en helt ny dyr bil eller kjøpe en brukt, som bare kan vare noen år. Faktisk er det mye penger å spare hvis du vet hvordan du skal bære den. Det store spørsmålet er virkelig din økonomi og hvor stor en gutt du er.


SIKKERHETEN TIL EN BIL

Hvis du vil bruke bilen hver dag, hvor du må kjøre lenge og vil ha sikkerheten i orden, er det en god ide å kjøpe en ny bil. Dette krever imidlertid at bilbudsjettet når, da en ny bil ofte kan bli dyr. Samtidig får du en garanti og en 2 års garanti på en ny bil. Selv om det kan være dyrt med en ny bil, er det penger å spare. Du vil unngå uforutsette overraskelser på en ny bil som den burde vare i mange år.

Samtidig kan du spare penger ved å kjøpe en bil som kan gå langt per liter. Da trenger du ikke å tenke hele tiden og bruke mye penger på bensin eller diesel.

Når man kjøper bil, er det veldig viktig å holde sikkerheten i tankene. Du vil ha en bil som har deler som blitt laget av sterk materiale, som f.eks. kevlar, som til og med er enda sterkere enn stål. Kevlar kan brukes i og til mange forskjellige ting, f.eks. bildeler, skuddsikre vester og sikkerhetsutstyr. Dette kan du se mer om på elie-armor.no, hvor du finner en masse utrolig moderne og smart utstyr.

DEN BRUGTE BILEN SOM KAN BLI UNIK

Hvis du vil spare mye penger, kan en bruktbil være veien fremover. Her kan du få en større bil med bedre komfort, da markedet ofte har presset en litt dyrere bil raskt inn i pris. Men når du bruker en bil, må du være klar for uforutsette bilregninger, da det har mange år på posen.

Den kule tingen om en bruktbil er imidlertid at du kan justere og optimalisere den du vil ha. Du kan senke bilen for å få et lavere tyngdepunkt, bedre grep og økt sikkerhet. Du kan endre fargen, sette på pene dekk og få bedre fjæring og støtdempere. Det krever imidlertid at du vil ha disse tingene. Det kan også gi deg mye “street cred” blant guttene, da det ser smart ut og gjør bilen bedre.

På din brukte bil, når du senker bilen din, kan du bruke senkfjærer, gjenget undervogn og sportsunderstel. Uansett hvilken metode du vil bruke, kan du finne et stort utvalg av undervogner fra kjente merkevarer som AP, Bilstein, Eibach, H & R, KW, ST, TA Technix og Vogtland.

TRENGER DU Å PRIVATLEASE ELLER KJØPE?

Når du trenger en ny bil, kan du lease privat eller kjøpe bilen. Det er ofte svært avhengig av dine kjørebehov, personlig økonomi og behovet for å bytte bil.

PRIVAT LEASING AV BILEN DIN

Hvis du ønsker å lease privat, med en leieavtale, kan du være sikker på garantien og servicen til bilen i hele perioden du leier. Dette gjelder også hvis du leier i tre år, hvor den normale garantiperioden er to, vil du fortsatt få leasing for alle tre år. Når du leier en bil, blir det ofte en billigere betaling enn på en ny bil.

Hvis du er den typen som vil prøve mange forskjellige biler før du finner bilen du vil ha, kan leasing være en god metode. Her kan du leie bilen i en periode, og deretter prøve å leie en annen bilmodell etterpå. Du bør være oppmerksom på at ikke alle biler kan leies privat.

Når du leier en privat bil, kan det være forskjellig minimumsalderkrav. Det betyr at hvis bilen skal bli drevet av unge i familien, må den vises i kontrakten og kan føre til at fradragsberettiget forsikring blir høyere for unge førere.

FORHANDLE PRISEN NÅR DU KJØPER EN NY BIL

Når du kjøper en bil, kan du ofte forhandle store rabatter for bilen du vil kjøpe. Samtidig kan du velge tilbehør som ofte er inkludert i prisen. Hvis du vil ha bilen over en lengre periode, for eksempel 6-8 år, bør du kjøpe bilen. Service og vedlikehold av bilen du står for, men du kan kjøpe service og reparasjonsavtaler. Den nye bilen er for deg som tror du vil betale ekstra for god kvalitet og færre uforutsette problemer.