Forbrukslån

Tidene har forandret seg radikalt og det er ikke lengre nødvendig å spare før man kjøper nye ting. Innkjøp av mindre saker til hus og hjem, tas det nå enkelt opp lån til. Forbrukslån kaller vi det og som ordet sier, dette er lån til forbruk. Nytt kjøkken, ny sofagruppe, ny tv, ny seng etc. ting som man ønsker er ikke lengre flere måneder med sparing unna.

Forbruk bør normalt dekkes av lønn, men nå kan du låne penger for å kjøpe mat også. Litt ekstra feiring av 17. mai eller en skikkelig julefeiring med alt av mat og godsaker. Forbrukslån dekker et stadig økende behov for å kose seg, for å ha det nyeste og nyte livet.

Du har ikke spart opp penger til det, men drar på cruise likevel. Et forbrukslån og du kan nyte en herlig ferie, som du betaler ned over noen måneder i ettertid. Betalingen kan enkelt utvides eller forkortes, kanskje bra om man klarer betale før neste ferie skal bestilles og betales. Alternativet er nytt forbrukslån eller øke det du allerede har tatt. Låneopptaket er enkelt og det behøves vanligvis kun en SMS til tilbyder.

Rentene på slike lån er jo veldig variable, og her om noe sted kan det virkelig lønne seg å sjekke flere tilbydere. Rentedifferanser på flere prosent er ikke uvanlig. Og med et stort utbud er det ikke vanskelig å finne sammenligningsmuligheter, de finnes også et utall sider på nett som er spesialisert på sammenligning av tilbudene. Endringene skjer fort og rentene her er ikke knyttet til hvorvidt Norges Bank setter renten opp eller ned med en kvart prosent.

Har du sett luksusfellen på tv har du også fått med deg ordet forbrukslån. Disse personene har ofte flere stykker og betaler ikke på noen, eventuelt så betaler de et forbrukslån med et annet. Dette er noe av årsaken til at forbrukslån har fått et, fortjent eller ikke, dårlig rykte. Slike lån kan misbrukes og av folk uten kontroll på egen økonomi, ses de ofte som en enkel løsning for å kunne kjøpe over evne.
Det er imidlertid en rekke tilfeller der forbrukslån kan løse midlertidige problemer med kontantstrømmen. Vaskemaskinen går i stykker, bilen uventet på en kostbar tur på verksted. Da er et forbrukslån perfekt og kan løse en prekær situasjon. At du da må betale ned slike kostnader over noen måneder er lettere og bedre enn å være uten bil eller vaskemaskin til du har spart opp beløpet. Bilen er jo noe mange er avhengige av i det daglige og et halvt år uten bil er dermed en umulighet.

Forbrukslån er en spesiell greie som kan misbrukes og føre til elendighet, men det kan også være et nyttig verktøy i mange situasjoner der økonomien har behov for påfyll. Rentene er høye på slike lån og varierer stort, sjekk derfor med flere tilbydere før du tar opp et lån. Det bør derfor betales ned så raskt som mulig.