Hvilket mobilabonnement er best i test?

beste-mobilabonnement
Mange spør om hvilket mobilabonnement som er best i test, svaret er både enkelt og vanskelig. Det beste abonnementet er forskjellig fra person til person avhengig av denne personen mobilbruk og derfor så krever det litt egeninnsats og undersøkelser skal man finne det abonnementet som passer aller best til en selv. De fleste smarttelefoner idag har en funksjon i gjennom systemmenyen hvor man kan se hvilket forbruk man har hatt tidligere, eventuelt kan man se gjennom gamle fakturaer for å fastslå forbruksmønsteret sitt.

Forskjellige abonnement i forhold til forbruksmønster

Leverandørene av mobilabonnement er veldig godt klar over at det er svært stor forskjell i hvordan hver enkelt bruker mobilen sin. Ungdommer benytter ofte nesten bare tekstmeldinger og datatrafikk mens pensjonister og enkelte yrkesgrupper ofte kun bruker taleminutter av abonnementet sitt. Derfor har som regel samme leverandør flere abonnement å velge imellom eller at man kan tilpasse et abonnement til å best passe sitt eget forbruk. Det er veldig vanlig blant mobilleverandørene å ha abonnement som passer til 3 forskjellige typer mobilbrukere:

1: er småbrukeren som bruker litt av alt gjennom måneden, snakker litt i mobilen, sender noen tekstmeldinger og har en applikasjon eller to som bruker datatrafikk som for eksempel en nettleser eller facebook. Abonnementene man får i denne kategorien har således også litt av alt inkludert eller i noen tilfeller kan det også lønne seg med abonnement som ikke har noe inkludert men hyggelige priser på tellerskritt, sms`er og datatrafikk som gjør det hele 100% opp til brukeren.

2: er mediumbrukeren som de aller fleste av oss havner i samme klasse som, abonnementene i denne klassen kan man ofte tilpasse men det som skiller de gode abonnementene fra resten er som regel knyttet til datatrafikk, enten hvor mye MG/GB man kan bruke i måneden eller hastigheten på tilkoblingen, det er også vanlig å bruke disse to i en kombinasjon slik at man har hurtig tilkobling inntil et visst forbruk av datatrafikk, når dette er brukt opp går man ned i hastighet. Hvor mye man snakker og tekster har ofte mindre betydning blant disse abonnementene.

3: Er storbrukeren som i mange tilfeller bruker mobiltjenester og datatrafikk i yrkessammenheng. Det kan også være brukere som benytter mobilnettet til å streame filmer eller tv serier eller bruker et stort antall applikasjoner av andre årsaker. Å finne hvilket abonnement som er best blant storbrukerene kommer ofte an på pris og hvilket selskap som har kampanjer og så videre. Det er ofte smart å regne med at ditt forbruk av datatrafikk kun vil øke i fremtiden så dersom man er i mellomsjikte mellom medium og storbruker så kan det lønne seg på sikt å velge et større abonnement enn man i utgangspunktet behøver per dags dato.

Tips for hvordan lese pristester

Veldig mange fokuserer i hovedsak på prisen på abonnementet alene, men det kan fort vise seg å være en feil. Pristester tar normalt ikke hensyn til variabler som om man for eksempel kvalifiserer til spesialabonnement som for ungdommer eller eldre. Videre tar de sjelden hensyn til utenlandsbruk noe som kan ha svært mye å si dersom man reiser mye. Det er også viktig å lese når testen er utført, dette er fordi mobilabonnementsmarkedet forandres stadig.