Refinansiering er et ledd i en prosess

Det er en lykke at det finnes løsninger som refinansiering. Dette både fordi man kan få spyttet inn noe kapital, og fordi lånet kan bli veldig mye bedre dersom man får en god avtale. Dette fordi betingelsene på det nye lånet er helt annerledes. Altså mye bedre. Bedringen går på at man får en bedre rente. Rentesatsen sier noe om hvor mye man skal tilbakebetale på lånet. Det som mange dessverre ikke tenker på, er at långiverne også vil tjene på å låne deg pengene. Derfor er rentene på forskjellige lån varierende ut fra hvilken risiko banken eller låneaktøren tar. Lav risiko medfører lav rente, det motsatt av høy rente. Det andre som er positivt med refinansiering er at man kan få samlet flere smålån i ett større lån, slik at man får bedre oversikt. Dette er en fordel som i og for seg ikke gir noe gevinst, bare det at det både føles tryggere og man får bare én utlåner å forholde seg til. For når man står i det, er det lett å glemme av et lån eller to, og plutselig ligger man etter og risikerer inkasso og namsmann.

Andre fordeler er uvurderlige

Ved å refinansiere lånene dine, kan du også være heldig å få endret løpetiden på lånet, slik at månedsummen som skal betales inn endrer seg. Dette er også en fordel med modifikasjoner. Jo lengre løpetid et lån har, jo mer skal man betale inn. Samtidig synker månedssummen fordi lånet fordeles utover flere måneder. Og det er så viktig å huske dersom man har gått i luksusfella, jo lavere månedsummene er, jo bedre hverdagsliv kan man unne seg og sine. For det er nå man lever, ikke om hundre år. Da er alt glemt.

En finansrådgiver vil nok ikke være enig, fordi han vil mene at det betyr økte utgifter. Et godt råd er å velge det man selv synes er passe for sin lommebok. Når man etter hvert har kommet i en bedre, mer stabil økonomisk situasjon, kan man velge å betale ned lånet fortere. Dette gjør man enkelt ved å sette inn en tusenlapp eller to ekstra på lånet.

Det at man selv rydder opp, gir stor selvtillit. Man ser at man klarer å håndtere den økonomiske situasjonen sin, man har ordnet og fikset selv, og man tar ansvar for eventuelle tidligere sidesprang. Og man viser ikke minst for omverden, og banken, at dette er noe man håndterer godt. Det vil være udiskutabelt en fordel når man senere kanskje vil låne penger til ny bil, hytte, restaurering av kjøkken og bad, eller hva det enn måtte være. Så refinansiering av lån er noe som kommer forbrukerne til gode.

Les mer på http://pengeinfo.no/refinansering