Shorting av aksjer

Når man snakker om handel av aksjer, vil man typisk tenke kjøp og salg. Du kjøper en aksje hos en bedrift, og eier dermed deler av den. Aksjen vil mest sannsynlig øke eller minke i verdi, og du kan velge å selge den når du vil. Det finnes imidlertid en annen måte å handle aksjer på, der du selger en aksje du ikke eier mot en rentesats. Dette kalles å shorte en aksje.

Hva er shorting av aksjer

Når du shorter en aksje så låner du den, selger den på aksjemarkedet og leverer den tilbake etter du har kjøpt aksjene igjen. Dette kan virke forvirrende, men dette gjør man for å tjene på kursnedgang.Det er en komplisert måte å handle på, og skal derfor undersøkes og planlegges nøye før investeringsstrategien utføres. Du kan lære mer om shorting av aksjer hos aksjeskolen.

Hvordan shorte aksjer

Dersom du ønsker å shorte en aksje må du finne en egnet handelsplattform. Her er det viktig å undersøke ulike plattformer, slik at du finner den som sørger for mest gunstig salg for din del. Når du har valgt en handlesplattform og opprettet en bruker, kan du starte med å lete etter aksjene. Velg et firma du kjenner godt fra før og les deg grundig opp.

Finn aksjen du ønsker å shorte og klikk for å handle den, på neste side velger du «Selg», for å shorte den. Du må også velge hvor mye du vil investere for, og sette inn en pris for Stop-loss. Dette selger aksjen for deg automatisk dersom den skulle synke til den valgte prisen. Bruk også Take-Profit, for å selge den om den stiger til et satt nivå.

Når dette er gjennomført, er det bare å vente og håpe at aksjen synker. Husk å lukke posisjonen din hvis markedet faller.