Bør du oppgradere det eksisterende kjøkkenet – eller velge helt nytt?

Når det gamle kjøkkenet begynner å trekke på årene stilles du foran et valg: prøve å oppgradere det eksisterende kjøkkenet eller skifte det ut med et helt nytt? Det kan selvfølgelig være fordeler og ulemper med begge alternativene, men å velge nytt åpner uten tvil for mange flere muligheter.

Det har skjedd mye bak fronter og benkeplater

Det er ikke uvanlig å tenke at et kjøkken er et kjøkken, men det har skjedd mye under overflaten i løpet av årene. Kvalitetsleverandører som AUBO kjøkken tilbyr unike løsninger som ikke eksisterte for bare noen år siden. Et nytt kjøkken er for eksempel fra starten av tiltenkt integrerte hvitevarer – og da ikke bare komfyr og vaskemaskin. I dag er det mange nordmenn som vil ha både kaffemaskin og vinkjøler integrert i kjøkkenet, og det er selvfølgelig mulig med et moderne kjøkken.

Dessuten er moderne kjøkkenløsninger tilpasset nye behov når det gjelder for eksempel antall tilgjengelige stikkontakter, og dessuten selvfølgelig en rekke nye smarte løsninger – som utstrakt bruk av skuffer. Disse kan være mer anvendelige enn gammeldagse dype skap.

Maling eller nye luker kan gi det eksisterende kjøkkenet noen ekstra år

Såkalt kjøkkenfornying vil selvfølgelig aldri resultere i et nytt kjøkken, men en ny overflate kan gi et nytt inntrykk. Det kan selvfølgelig være den lille ekstra touchen som gir det gamle kjøkkenet flere år ekstra levetid – men ikke forvent den samme opplevelsen som med et helt nytt kjøkken.

Fornying av et eksisterende kjøkken kan på mange måter sammenlignes med overflatebehandling av et bad, sammen med installasjon av dusjkabinett. Det vil gi rommet noen års ekstra levetid, men de tekniske installasjonene i bunn er de samme.

Til syvende og sist er det en avveining mellom kostnad og nytte – husk på at kjøkkenet er et svært sentralt rom i boligen. Kanskje er det på tide med en oppgradering?