Belysning på stua

Alle rom og værelser har sin egen funksjon og romfølelse. Stua er et værelse som i motsetning til mange andre rom, kan ha mange funksjoner. Her skal man spise middag, lese en bok i en god stol, slappe av i sofaen med en god film eller samles for en hyggelig stund. Derfor må belysningen i dette rommet ha mulighet for å endre seg, variere lysstyrke og så videre.

Mange elsker stua og liker å pynte den opp med puter, tepper, gardiner og så videre, og det er ikke så rart, fordi det er der man oppholder seg mesteparten av tiden.

Stemningen rundt sofaen

Sofaen skal samle familie og venner rundt et lite bord og det er kjekt å ha en taklampe eller henge-lampe over bordet. Slike lamper har Lampemesteren.no veldig god peiling på, og har et stort utvalg designer-lamper av høy kvalitet. For lamper som designes av velrenommert designere setter sitt preg på stua, da det ikke er mange som har maken til akkurat denne. Stilige lamper som henger fra taket og som kan trekkes ned. Det er en smart måte å regulere lysstyrken på. Andre taklamper kommer med dimmer, slik at man kan regulere lyset på denne måten.

På siden av sofaen står det gjerne et avlastningsbord, og her kan man sette en stilig bordlampe. Disse er eksepsjonelle dersom man skal lese en god bok eller sitte i nærheten å strikke.

I andre enden av sofaen kan det for eksempel stå en stor gulvlampe, med en stor bøyle som svinger seg ut i rommet og enden i en flott skjerm av designer-kvalitet.

Godt lys over spisebordet

Hjørnet der man spiser er ofte lyst opp av vegglamper som passer godt inn til interiøret. Disse vegg-lampene kan være prydet av små krystaller eller bare ha en enkel skjerm. Enkelhet er ofte noe mange velger for å skape et minimalistisk inntrykk.

Over spisebordet henger vanligvis en stor taklampe eller lysekrone. Mange elsker å ha en enorm krone med masse krystaller og glitter. Andre igjen foretrekker sterke farger og en skjerm med mønster. En helt enkel hvit taklampe kan ofte forveksles med en billig-vare, men ser man nærmere etter, ser man de fantastiske linjene og den håndsydde stoffet.

Det er deilig å vite at man har møbler og lamper som er laget av skikkelige designere som tar faget på alvor. Stua blir samlings-rommet i huset, hvor både store og små kan kose seg enten det er til hverdag eller fest.